تعریف مجازی سازی شبکه و نقش آن در مدیریت منابع
آیا میشود همه چیز از جمله استوریج برنامه و شبکه را در فضای ابری مجازی کرد؟ تا همین چند سال پیش فکر میکردید که فایروالها، سوئیچها و روترهای قدرتمند میتوانند مجازی شوند و قدرتمندتر شوند؟ تبدیل شبکه فیزیکی به مجازی یک انقلاب بزرگ در فناوری است که به سازمانها قدرت مطلق در مدیریت منابع در مکانهای متفاوت را میدهد. فناوری مجازی سازی شبکه به شما امکان میدهد چندین شبکه را در یک زیرساخت فیزیکی ایجاد کنید. این کار به شما در کاهش پیچیدگی و هزینههای شبکه با ساده سازی مدیریت، افزایش انعطاف پذیری و بهبود عملکرد کمک میکند. در این مقاله با تعریف مجازی سازی شبکه و نحوه کار و مزایای آن نگاهی می اندازیم.
مجازی سازی شبکه چیست؟
مجازی سازی شبکه فرآیندی است که برای جداسازی عملکرد شبکه از اجزای مختلف مانند زیرساخت فیزیکی و نرم افزار مدیریت از آن استفاده میشود. در این فرآیند نرم افزار عملکرد اجزای سخت افزاری که معمولا بخشی از یک شبکه سنتی است را شبیه سازی میکند. خدمات شبکه از سخت افزار فیزیکی جدا می شوند و هر یک از آنها را می توان به طور مستقل استفاده کرد. با حرکت به سمت مجازی سازی شبکهها انعطافپذیرتر میشوند. همچنین میتوان آنها را با امنیت بیشتری مدیریت کرد و برنامهنویسی را به صورت پویا انجام داد. مجازیسازی شبکه با سبکتر کردن بارهای کاری، اصلاح خطمشیها و جلوگیری از پیکربندی مجدد مدیریت شبکه را سادهتر میکند.
چرا مجازی سازی شبکه؟
تا اینجا تعریف مجازی سازی شبکه را مشاهده کردید. اگر به دنبال مزایای مجازی سازی شبکه هستید، در اینجا مهمترین آنها را در ادامه مشاهده میکنید:
افزایش بهرهوری: مجازیسازی شبکه هزینه خرید و نگهداری سختافزار را کاهش میدهد. این قابلیت برای سازمانهایی که حجم کاری زیادی دارند مفید و منطقی است. همچنین، با افزایش سرعت اطلاعات فرصتی برای تیم فناوری فراهم میشود تا فعالیتهای شبکه را مانیتور کنند.
بهبود امنیت و بازیابی اطلاعات: نرمافزار مجازیسازی شبکه به سازمانها اجازه میدهد تا نوع ترافیک شبکه فیزیکی را کنترل کنند. مجازیسازی شبکه به سازمانها اجازه میدهد تا با تهدیدات امنیتی بهتر مبارزه کنند. مدیر شبکه با استفاده از قابلیتهای مجازی سازی میتواند دادههای حساس را در یک شبکه مجازی خاص نگهداری کند که فقط کاربران مجاز میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال، یک سازمان میتواند دادههای VoIP را در شبکه مجازی خود قرار دهد و دسترسی به آن را محدود کند. کارهایی مانند تغییر آدرس IP سیستم و به روز رسانی فایروال با سخت افزارهای موجود در شبکه سنتی بسیار زمان بر است و مجازی سازی شبکه این چالشها را حذف میکند.
اجرای سریع برنامه: بدون مجازی سازی برای ایجاد یک شبکه باید زمان زیادی صرف شود. این موضوع زمانی اهمیت میابد که سازمانها بخواهند سیستم را به صورت دستی راه اندازی کنند. در این حالت خطر اختلال در راه اندازی و اجرای شبکه به طور قابل توجهی افزایش مییابد. از آنجایی که مجازی سازی شبکه پیکربندی شبکه را خودکار میکند زمان راه اندازی برنامه از چند هفته به چند دقیقه کاهش مییابد. کاهش زمان راه اندازی میتواند تاثیر قابلتوجهی بر سود دهی شرکت داشته باشد و امکان عرضه سریعتر محصولات جدید یا بهروزرسانی برنامهها را فراهم کند.
نحوه عملکرد مجازی سازی شبکه
در تعریف مجازی سازی شبکه آمده است که این فناوری از یک نرم افزار برای جداسازی منابع شبکه از سخت افزار استفاده میکند. این منابع به صورت مجازی برای ایجاد یک شبکه جدید یا چندین شبکه اختصاص مییابد و مدیر شبکه این کار را با ادامه مطلب...